ŠVENTINĖ SAVAITĖ „VELYKŲ BELAUKIANT“

Velykos – tai kilnojamoji šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Velykos mūsų protėvių buvo švenčiamos kaip gamtos atbudimo šventė.

Daugelis šeimų laukia ir džiaugiasi viena gražiausių pavasario švenčių – Šv. Velykomis, kurios neatsiejamos nuo ryškiaspalvių verbų, kiaušinių marginimo, pražydusių medžių šakelių.

„Strumyk“ grupė kalbėjo apie Velykas visą savaitę. Vaikai buvo supažindinami su Velykų papročiais, tradicijomis, kiaušinių marginimo būdais ir raštais. Taip pat darė daug darbelių susijusių su Velykomis. Fantazijai ir kūrybai ribų nėra. Vaikai grupėse dalinosi idėjomis, eksperimentavo spalvomis, atlikdavo bandymus, kūrė Velykinius darbelius bei jais puošė savo grupes. Pasitelkdami STEAM metodą margino kiaušinius, vėrė ant iešmelių popierėlius ir taip padarė Verbas. Velykų savaitė buvo graži, labai įdomi ir spalvota kaip velykinis margutis.

„Strumyk“ grupė sveikina visus su artėjančiomis Šv. Velykomis! Linkime tokių kaip Velykų margučiai – spalvingų, ryškių, gražiais gyvenimo vingiais papuoštų pavasario dienų ir likusių metų!

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja
Aurelija Jadinskytė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *