Vasario 16-osios minėjimas darželyje

Vasario 16-oji – išskirtinė data valstybės istorijoje, liudijanti Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės siekius. Ši diena – mūsų vienybės, valstybingumo atkūrimo ir išsaugojimo simbolis, neatsiejamas nuo pagarbos savo tautos istorijai ir kiekvienam, kovojusiam už galimybę šiandien laisvai švęsti šį didingą įvykį.

Vasario 16-oji – ypatinga, todėl ir ruošėmės  Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventei taip pat ypatingai. Darželyje prieššventinę savaitę vyko įvairios veiklos, buvo daug kalbama apie artimiausią aplinką, gimtąjį  miestą, įžymias Lietuvos vietas. Suprantamais būdais ir patraukliomis priemonėmis pedagogės ugdytiniams pasakojo apie svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius, asmenybes, gamtos grožį, priminė vaikams Lietuvos valstybės simbolius. 

Vasario 15 dieną darželyje vyko šventinis minėjimas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Darželio ugdytiniai rinkosi į salę džiugiai nusiteikę, pasipuošę tautiniais simboliais. Šventę pradėjome  iškilmingai giedodami Lietuvos himną. Vaikai  deklamavo eilėraščius apie savo gimtinę Lietuvą, gimtąją kalbą, džiaugėsi lietuvių kalbos turtingumu, skambumu, dainingumu, dainavo daineles, žaidė tautinius žaidimus, džiaugėsi, kaip smagu gyventi laisvoje šalyje – Lietuvoje.

Tikimės, kad visą savaitę organizuotos veiklos, ši šventė palietė vaikų širdeles, skatino domėtis ir didžiuotis sava šalimi. 

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos: Danguolė Voinič, Ingrida Zamara, Ana Gricevič

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *