RENGINYS SKIRTAS VASARIO 16 – ĄJAI DIENAI PAMINĖTI

Artėjant Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai, džiaugiamės, kad esame laisvi. Pasaulį apėmusios pandemijos akivaizdoje žodis „laisvė“ įgauna kiek gilesnę prasmę. Ši diena skiriasi iš visų švenčių, ne tik renginiais, bet ir kiekvieno lietuvos piliečio apsisprendimu sąžiningai dirbti dėl tautos ir krašto gerovės, gražesnės ateities. Šią dieną turime pajusti pagarbą tautos ir valstybės simboliams – Vėliavai, Herbui, Himnui.

Pilietiškumo ir tautiškumo ugdymas – sunkus darbas, reikalaujantis nuolatinio dėmesio ir pastangų. Tam tikra prasme tai – kaip ir vertybių ugdymas. Su vaikais reikia kalbėti apie praeitį, supažindinti su istorijos svarbiausiais momentais, supažindinti su simboliais, dainuoti liaudies dainas, pasimokyti giedoti himną. Paprasti ir kasdieniški paaiškinimai, pasakojimai, dainos, istorinių vietų aplankymas, darbelių darymas, dalyvavimas tautiniuose renginiuose – ugdo pilietiškumą. Pilietiškumo daigelius reikia ne tik pasodinti, bet ir auginti, brandinti kas dieną. Kartkartėmis, pasitaikius progai, o ir visai be progos kalbėkime su vaikais apie savo Lietuvą, apie joje gyvenusius ir gyvenančius žmones, kurie visais laikais garsino mūsų šalį ir tebegarsina. Jau net mažas vaikas gali suprasti, kad valstybę kuriame MES ir ji tokia, kokios visi esame verti. Turime visi pasistengti, kad būtų gera čia gyventi, dirbti ir mylėti. O didžiuotis tikrai turime kuo.

Visą savaitę darželyje buvo vykdomos įvairios veiklos: kalbama apie Lietuvą, svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius, asmenybes, gamtos grožį, priminėme vaikams Lietuvos valstybės simbolius, buvo daromi įvairūs darbeliai, vaikams akcentuojama meilė Tėvynei ne tik veiklose, muzikiniuose užsiėmimuose, bet ir intensyviai ruošiantis renginiui. Suprantame, kad ikimokykliniame amžiuje svarbus nuolatinis, nepertraukiamas tautiškumo ugdymas, vaikai ne tik retkarčiais turi kalbėtis apie Lietuvą, bet kiekvieną dieną jausti savo būtį, svarbą ir džiaugsmą kad gyvena savo šalyje. Besiruošdami šiai šventei papuošėme darželio aplinką: trispalviais akcentais dabinome langus, grupes, vaikai kartu su auklėtojomis gamino karūnėles, kurios puošė vaikučių galvas per šventę. Prisijungėme prie respublikinės socialinės gerumo akcijos „JŪS NE VIENI“.

Vasario 15 d. darželyje buvo suorganizuotas renginys skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Renginio metu mažiesiems buvo surengtas skaitovų konkursas„Mūsų žodžiai tau tėvyne!’’, pradžioje, savo rankose laikydami trispalves vėliavėles, sugiedojome Lietuvos himną, aptarėme Lietuvos Trispalvės spalvų reikšmes, prisiminėme kokioje šalyje gyvename, dainavome, šokome lietuvių liaudies šokius, vaikai dalyvavo viktorinoje, atsakinėdami į jiems pateiktus klausimus. Šio renginio metu vaikai galėjo pajusti šventės didingumą, grožį, džiaugsmą.

Tikimės, kad visą savaitę organizuotos veiklos, ši šventė palietė vaikų širdeles, skatino domėtis ir didžiuotis sava šalimi.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Danguolė Voinič

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *